Warmtepompen

Waterstage warmtepompen

Met een Waterstage lucht/water warmtepomp baadt u in comfort. De buitenunit pompt met een hoog rendement natuurlijke warmte in het water voor afgifte aan radiatoren, convectoren en vloerverwarming. Door toepassing van een Waterstage boiler kunt u bovendien het ganse jaar door genieten van warm tapwater. Fujitsu lucht/water warmtepompen behoren tot de energiezuinigste in de markt en zijn kampioen op het vlak van COP-rendement bij vriestemperaturen.

Van lucht naar warm water, een koud kunstje
All electric, zonder gasaansluiting, dat is de toekomst! De Waterstage lucht/water warmtepomp is een uiterst energiezuinige oplossing voor de productie van warm water. Zo geniet u van een laag-energie totaalsysteem met een hoog comfort. Deze Fujitsu presteert dit zonder elektrische verwarming en zonder 2de compressor. Dat levert hoge COP-rendementen van 4,6 tot 5,3. Door te kiezen voor een Waterstage warmtepomp i.p.v. een HR gasketel realiseert u een EPC-winst van meerdere punten. De energieprestaties van deze warmtepomp worden gegarandeerd door de Kiwa gelijkwaardigheidcertificaten.

Energiezuinig
Met een Fujitsu lucht/water warmtepomp wint u op elke gebied:

  • 33% tot 41% besparing op uw energieverbruik
  • 37% minder primair energieverbruik voor dezelfde warmteopbrengst
  • Verlaging van uw CO2-uitstoot met 60 à 70%
  • Hoogste tapwater rendement (A-klasse)
  • ISDE subside v.a. € 2.300

De Waterstage warmtepomp beschikt over een aantal bijzondere snufjes, zoals het Liquid Injection System. Dat zorgt ervoor dat de vloeistof minutieus in de compressor wordt geïnjecteerd en de warmtepomp daardoor warmer water levert met minder verbruik. De Waterstage heeft dan ook geen elektrische steunverwarming of tweede compressor nodig en is daarmee uniek in de markt.

Dankzij het geïntegreerde buffervat met een slim ontworpen warmtewisselaar, ontdooit de Fujitsu warmtepomp probleemloos, ook bij extreme weercondities. Dit maakt de toepassing van de elektrische bijverwarming compleet overbodig. Zelfs bij zeer lage buitentemperaturen kan de Waterstage zonder elektrische steunverwarming voldoende warmte leveren.

Dze warmtepomp beschikt standaard over een weersafhankelijke regeling die de watertemperatuur automatisch aanpast aan de buitentemperatuur. Hierdoor daalt het verbruik en stijgt uw comfort.

Verder biedt Fujitsu meerdere mogelijkheden om in de warmtebehoefte te voorzien. Enkele voorbeelden:

Combinatie met zonne-energie
Het Green Hybrid concept combineert een Waterstage warmtepomp en een Sunstage zonthermisch systeem met 1 centrale isothermische boiler. Zo haalt u een maximaal rendement voor uw sanitair warm water.

Combinatie met bestaande HR-ketel
Met de Fujitsu bivalent-kit kunt u uw bestaande gasketel volautomatisch combineren met een energiezuinige Fujitsu lucht/water warmtepomp. Zo bespaart u makkelijk 30% tot 60% op uw energiefactuur.

Waterstage boilers voor warm tapwater
U kunt uw Fujitsu warmtepomp uitbreiden met een boiler en kit voor sanitair warm water. Waterstage boilers zijn ontwikkeld met een zeer grote warmtewisselaar, specifiek voor toepassing met een warmtepomp. Deze A-label boiler scoort het hoogste met een COP van 2.15 volgens NEN7120. Dankzij het grote en gespreide uitwisseloppervlak warmt het water zeer snel op tot 55°C (type Comfort) of tot 60°C (type Hoog Temperatuur). De Waterstage Duo is standaard uitgerust met een geïntegreerde boiler van 190 liter.

Sanistage warmtepompboilers
Zoekt u een energiezuinig stand-alone systeem voor warm tapwater? Met een Sanistage boiler met geïntegreerde warmtepomp kunt u het hele jaar door van sanitair warm water genieten met een beter rendement dan een HR ketel.

All in one systeem voor energiezuinig baden en douchen
Met een Sanistage warmtepompboiler kunt u het hele jaar door van sanitair warm water genieten met een beter rendement dan een HR -ketel of gewone elektrische boiler. Als ‘stand alone’ systeem voor sanitair warm water is de Sanistage perfect complementair met de lucht/lucht en lucht/water warmtepompen van Fujitsu, maar ook met elk klassiek verwarmingssysteem. Een ideale oplossing voor renovatie, maar zeker ook voor nieuwbouw huizen en bedrijfspanden. Deze warmtepompboiler neemt bovendien slechts 1 m2ruimte in beslag. Dat maakt dit toestel bijzonder flexibel qua plaatsing.

Waarom KlimaatZuid?

Meer dan 30 jaar ervaring

In technische dienstverlening en gebouwgebonden installaties

Certificeringen

VCA-VOL, F-gassen, BRL 100 bedrijfscertificering en lidmaatschap NVKL en Bureau Veritas

check

Onderhoud en inspecties

Koel- en klimaattechnisch onderhoud en inspecties

Advies en ontzorging

Een eerlijk en duurzaam advies

Professionele producten

Gerenommeerde partners